Reclaim The Seeds Leuven - 10 maart 2018

De Vlaamse zadenafdeling van Velt is al jaren een trouwen deelnemer aan de Reclaim the Seeds weekenden in Nederland en sinds 2016 organiseren ze ook een versie in Vlaanderen. Op zaterdag 10 maart 2018 is er een Reclaim the Seeds zadenbeurs in het Provinciehuis van Vlaams-Brabant.

We verwachten ongeveer 1000 deelnemers: particuliere tuiniers, verantwoordelijken van onze meer dan 100 plaatselijke afdelingen, specialisten op het gebied van zaadveredeling en -verkoop.

Het is een speciale editie. Eentje waar Velt vzw ook alle afdelingen, lesgevers, tuineigenaars verwelkomt voor lezingen, ontmoetingen en workshops. Waar samentuiniers zich inhoudelijk versterken en samenkookgroepen inspiratie opdoen. Een breder publiek dan andere jaren, maar allen met dezelfde ideeŽn en interesses.

'Reclaim The Seeds' zadenruilbeurs biedt de mogelijkheid om speciale, diverse zaden en knollen aan te kopen. Doorgeefluik 'Zaden Voor Iedereen'†zal deze keer een vrije ruiltafel organiseren om het ruilen te vergemakkelijken. Natuurlijk staat de Zadenwerkgroep erbij met Tomatentest 2018. Breng je teveel aan zadenmateriaal mee naar onze beurs en ruil het in voor ander materiaal, dat in overvloed op de tafels zal klaarstaan.

Aanvang: 10:00 uur, einde: 17:00 uur.
Adres: Provincieplein 1, 3010 Leuven. Dit is vlak naast het station van Leuven.
Toegangsprijs: 3 euro.

Wat bied je aan?
Biologisch zaai- en plantgoed! Eventuele andere producten laat je gewoon thuis. Wij controleren niet op labels, maar gaan uit van de goede bedoelingen en correcte werkwijze van iedereen die aan de beurs deelneemt.

Informatie en etiketten
Als organisatoren gaan we ervan uit dat iedereen die zaden, knollen en stekjes aanbiedt, daar ook de nodige informatie bij geeft. Onder andere de naam van de soort en de variŽteit (bij voorkeur zowel in het Nederlands als wetenschappelijk), het jaar waarin het zaad is gewonnen, de herkomst, bijzonderheden (grondsoort, klimaat en weersomstandigheden) en de naam of het e-mailadres van de persoon die het zaad heeft vermeerderd. Als dit niet op de zakjes staat, zorg er dan voor dat de ontvangers zelf de gelegenheid hebben om dit te noteren.

Vrijwilligers gezocht, helpende handen
Vind je het leuk wat wij allemaal realiseren en wens je even mee te werken aan onze stand, stuur dan een email. Alle vrijwilliger krijgen na de beurs een warme maaltijd aangeboden en een drankje tussendoor.

Vergadering 'Reclaim The Seeds Leuven': In de loop van januari 2018 plannen we een vergadering op het draaiboek te doorlopen en alle puntjes op de i te zetten.

De laatste updates kun je binnenkort verwachten op de website van de Velt-Zadenwerkgroep: http://beweegt.velt.be/zadenwerkgroep/2116/wiewezijnenwatwedoen