List with stalls at Reclaim the Seeds seed fair Amsterdam

Here you find the list with stall for the seed fair in Amsterdam. And obviously there will be some tables where everybody can offer their seeds and seedlings.

For stall holders and other participants at the seed fair we have some conditions.

[The description are all in Dutch. Maybe we can add some translations at a later stage.]

De Godin
'De Godin, eetbaar landschap' is een permacultuur kruidentuin van eetbare wilde planten en meerjarige groenten. Visie is het creëren van eetbaar landschap in Nederland en herstel van de verbinding mens en voedselnatuur. De godin levert zaadgoed van eetbare planten, geeft cursussen en workshops en helpt bij de aanleg van voedselnatuur.
Website: www.degodin.nl

Buiten Bant en de Zaderij
Dit biologisch dynamische bedrijf uit de Noord-Oostpolder teelt zaden voor onder andere de Bolster, Cruydthoeck, Stichting Zaadgoed en Stichting ProSpecieRara.
Tineke Alberts staat voor veredeling vanuit het hart, waarbij de economie niet leidend is. Ze is druk bezig met een regionaal spinazieras dat resistent is tegen valse meeldauw (ook wel wolf genoemd) en zich heeft aangepast aan de kleigrond.

Buiten Bant is sinds dit jaar meer betrokken bij de Zaderij. Dit is een De Zaderij is een Coöperatie van boeren, tuinders en zorgboerderijen die zelf zaden selecteren en vermeerderen.
Websites: www.buitenbant.nl en http://www.zaderij.nl

Ellen Knoppe
Kraam met zaden van bloemen, kruiden, groenten en eetbare wilde planten, tweedehands tuinboeken, enkele planten en waterkefir.

Mevrouw Onkruid
Mevrouw Onkruid verzamelt zaden uit eigen (op permacultuur gebaseerde) moes- en kruidentuin en in het wild. Dit jaar neemt ze zaden mee van ongeveer 50 soorten geneeskrachtige of eetbare wilde planten, 40 soorten heirloom tomaten, een aantal (vergeten) groenten en 30 soorten eetbare bloemen. Daarnaast geeft ze cursussen en workshops over natuurlijk leven met planten: wildplukken, kruidengeneeskunde, het zelf maken van allerlei kruidenproducten, plantaardig eten en koken met onkruid.
Website: www.mevrouwonkruid.nl

Smultuin
Smultuin geeft een digitaal tijdschrift en eBooks uit, voor liefhebbers van smakelijk, biologisch en gezond eten uit eigen moestuin. Op de kraam worden zelf geteelde biologische zaden en tweedehands tuinboeken aangeboden.
Website: http://www.smultuin.nl

ASEED
ASEED is een actieorganisatie een campagne voor een biodiverse landbouw en tegen gentechnologie en octrooien op gewassen. Daarnaast verzet ASEED zich tegen vrijhandelsverdragen zoals TTIP. Hier worden voedselsoevereiniteit en agro-ecologie als alternatieven tegenover gesteld. Op het moment wordt gewerkt aan een campagne rond klimaatverandering en landbouw waarbij voor kritiek wordt geuit op de industriële veeteelt en de massale consumptie van vlees en zuivel. En daarnaast is ASEED vanaf het begin een van de organisatoren van de Reclaim the Seeds.
Website: http://www.aseed.net

Uitgeverij Jan van Arkel en ClubGroen
Jan van Arkel geeft betaalbare boeken uit over het klimaatprobleem, peakoil, permacultuur en andere actuele milieuthema's. ClubGroen heeft als doel om permacultuur bij een groter publiek bekend te maken.
Website: http://www.janvanarkel.nl en http://www.clubgroen.nl

Cityplot
Cityplot is een stadslandbouw-collectief dat mensen ondersteunt in het kweken van hun eigen biologisch voedsel op balkons, op vensterbanken, in tuinen, op lege percelen, en langs de straat. Ze geven workshops op veel verschillende thema's.
Website: http://www.cityplot.org

Leven van de Moestuin
Myra Band is zeer actief in haar moestuin. Ze experimenteert en noteert alles dat goed en minder goed gaat. Met deze tips hoopt ze anderen te inspireren en te helpen. Daarnaast wint ze zelf zaden. Haar collectie neemt ze mee naar Reclaim the Seeds.
Website: http://www.levenvandemoestuin.nl

De Oerakker en Netwerk Eeuwig Moes
Om het lot van oude in Nederland geteelde gewassen en rassen te verbeteren en te behoeden voor de ondergang begon Ruurd Walrecht in 1960 zijn levenswerk om zoveel mogelijk streekrassen te telen en te vermeerderen om zo de vitaliteit van ons levend cultureel erfgoed op peil te houden. In 1995 richtte Ruurd Walrecht Stichting De Oerakker op, met als doel om oude historische land- en tuinbouwgewassen als levend cultureel erfgoed te behouden. In deze stichting is ook het Netwerk Eeuwig Moes ondergebracht die de collectie van Ruurd Walrecht onder haar hoede heeft. Het Netwerk bestaat momenteel uit meer dan 90 initiatieven. Het is de bedoeling dat zowel de collectie als het aantal aangesloten initiatieven zich uitbreidt om ons levend erfgoed zo goed mogelijk te bewaren.
Website: deoerakker.nl

De Tuinakker Beau Paysage
De Tuinakker is een kleinschalige biologische kwekerij in Amsterdam Osdorp die zich richt op bloeiende vaste planten voor in de tuin of plantsoen. De planten worden grotendeels uit eigen materiaal gekweekt, dat wordt geoogst uit de moederbedden. Om het gebruik van potgrond tot een minimum te beperken proberen ze de planten direct vanaf het land te verkopen. Website: http://detuinassistent.nl/kwekerij

Toekomstboeren (Via Campesina Nederland)
Ze zijn wat ze doen en dat is boeren. Ze zijn de groeiende en bloeiende beweging van Toekomstboeren. Ze bestaan uit nieuwkomers in de landbouw, maar ook uit gevestigde boeren die een nieuwe weg zijn ingeslagen. Ze zijn pioniers in nieuwe benaderingen zoals community supported agriculture (CSA), permacultuur, agro-ecologie of het werken met bijzondere rassen en gewassen. Ze werken samen met de mens en natuur. Zo brengen ze landbouw en voedselsystemen in de praktijk die van en voor boeren en burgers zijn.
Toekomstboeren is ook lid van La Via Campesina, de grootste boerenbeweging in de wereld die zich inzet voor voedselsoevereiniteit.
Website: www.toekomstboeren.nl

Smaak
We bieden alleen zaden van de meest smaakvolle groenten aan. Dit gaat vaak om variëteiten van vóór de tweede wereldoorlog, met nog de smaak van vroeger. Na de tweede wereldoorlog werd er toegewijd veredeld op productiviteit, waarbij de oorspronkelijke smaak verloren is gegaan. Denk aan de moderne tomaat in de supermarkt. Dat kan beter! Smaak wil de lekkerste variëteiten weer toegankelijk maken.

Ome Cor Sturkenboom
De eigenaar van de Fruittuin van West heeft het niet van een vreemde. Zijn Ome Cor komt langs om iedereen te laten zien hoe je fruitbomen kunt enten.

Gradinka Kruidentuinen
Gradinka betekent "tuintje" in het Bulgaars en dat is een knipoog naar Hedwigs andere hobby: mooie bulgaarse zang. Hedwig kwekt in haar biologisch-dynamische tuin planten op en verzamelt de zaden van ruim 300 geneeskrachtige kruiden, groenten, keukenkruiden, heirloomtomaten, eetbare bloemen en wilde planten. Van de kruiden maakt ze thee, zalf, massageolie en tincturen; van de eetbare wilde planten: likeuren en wilde pesto. Veel van wat een beetje apart en eetbaar is heeft ze inmiddels in haar tuin staan. Het bewaren van de zaden voor een volgende teelt heeft ze altijd al gedaan en dit nu uitgebreid tot een levendige ruilhandel. Ze vindt het mooi om biodiversiteit in stand te houden en tegen de 'groten' als Bayer/Monsanto in te gaan. Gradinka is aangesloten bij het netwerk 'Eeuwig Moes' dat zich inzet voor het behoud van de vele oude groente-variëteiten.
Contact: hedwigmaria@hotmail.com

Vrije ruiltafels

Niet iedereen kan of wil een hele tafel vullen. Voor mensen met wat minder zaden komen er vrije ruiltafels. Hier kunnen mensen hun zaden uitstallen, liefst wel voorzien van wat nuttige informatie (wat het is en wanneer en hoe je het moet planten). En het is niet de bedoeling dat hier hybride zaden worden aangeboden. Ook voor de vrije tafel geleden de hieronder genoemde voorwaarden. Wees ook eerlijk als zaden al wat jaren oud zijn, dat voorkomt teleurstellingen bij mensen.

Ook als de bij wilt dragen aan de vrije ruiltafels is het goed om even naar de algemene voorwaarden voor de kraamhouders en deelnemers te kijken.